"Zgrabio sam je, odvukao na smetlište, prerezao vrat!" Ova jeziva poruka je poslata jutros školama

08.06.2022

08:44

0

Nove dojave o bombama počele su da stižu u ranim jutarnjim časovima

"Zgrabio sam je, odvukao na smetlište, prerezao vrat!"  Ova jeziva poruka je poslata jutros školama
pexels-engin-akyurt-4031903 - Copyright Pexels

Više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Beograda, kao i jedan vrtić, jutros su dobili dojave o bombama u njihovim objektima, a policija je proverila objekte.

Nove dojave o bombama počele su da stižu u ranim jutarnjim časovima, a mejl sa istom sadržinom stigao je na adrese više različitih škola i vrtića.

„Ne mogu u potpunosti da razumem šta me tera da napišem ovo pismo. Ovo će možda biti neophodno da bi se ostavilo bar neko objašnjenje za mnoge radnje. Četvrtak, 11. novembar 2021. Beograd, uveče. Video sam mladu devojku. U meni se sve ‘srušilo’, a ja sam jurio za njom. Čuvši moje korake, okrenula se, ali ja sam je sustigao, zgrabio za vrat i odvukao na smetlište. Počela je da se opire, a onda sam joj prerezao vrat nožem. Počinio sam tri slična ubistva mladih devojaka u Srbiji. Tela su raskomadana i zakopana u poljima. Samo sam pokušao da posao obavim brzo i bezbolno. Umoran od ovog užasnog života. Ništa se ne menja – svi mi se smeju, niko ne vidi za šta sam sposobna. Ja nemam budućnost. Imam oružje. Mnogo oružja. Ubiću se, odnevši što više života. Ako postoji raj na svetu, onda će deca sigurno otići tamo, a ako nema raja, onda ću ih spasiti od patnje ovde na zemlji“, navodi se u mejlu koji su primile škole širom Beograda.

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobilo je više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Beograda, kao i jedan vrtić, a planirano je da nastava bude onlajn u većem broju škola.

Škole na udaru

Ministarstrvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da su dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, prema trenutnim informacijama iz Školske uprave Beograd, stigle na imejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu.

-Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata- navodi se u saopštenju

Jučerašnji dan su obeležile dojave o bombi u tržnim centrima.

Inače dojava o bombama su svojevrstan sajber napad na Srbiju, a serija dojava krenula je još pre par meseci kada su hakeri slali upozorenja vezana za let Beograd- Moskva. Tada su upozorenja stizala na adresu aerodroma Nikola Tesla.

Praksa širenja panike, prelila se i na Crnu Goru, gde je navodni ubica rekao kako će ubiti malu decu. Dojave su slate i u Hrvatsku, BiH i u Rumuniju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike