Dokle više?! Opet dojave o bombama u beogradskim školama, više od 200 objekata ispražnjeno

08.06.2022

05:06 >> 07:21

1

Od jutros je javljeno roditeljima osnovaca više beogradskih osnovnih i srdnjih škola da deca ne dolaze na nastavu

Dokle više?! Opet dojave o bombama u beogradskim školama, više od 200 objekata ispražnjeno
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dojave o bombama su proteklih meseci postali naša svakodnevica, ali ipak nije svejedno nikome, a policija svakako mora objekat u kojem je navodno postavljena bomba da isproverava.

Od jutros je javljeno roditeljima osnovaca iz škole "Nikola Tesla" u Rakovici da decu ne šalju u školu jer je opet stigao mejl u kojem se navodi da je u toj zgradi bomba.

I đacima Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u Kotežu je javljeno da ne dolaze na nastavu.

RINA
 

 

Dojave o bombama stigle su i u osnovne škole "Jovan Popović" na Karaburmi, "Laza Kostić" na Novom Beogradu, kao i u školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu, u kojoj će se nastava danas održati onlajn.

Dojava o bombi stigla je i na adresu Osnovne škole "Banović Strahinja" na Banovom brdu. I pojedine srednje škole nisu pošteđene. 

Dojave o bombama u 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu

Ministarstrvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da su dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, prema trenutnim informacijama iz Školske uprave Beograd, stigle na imejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu.

-Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata- navodi se u saopštenju.
 

Dojava je stigla čak i u vrtić na Vračaru.

Juče je takođe bio buran dan. U Beo šoping centru u Beogradu, u ulici Vojislava Ilića je stigla dojava o bombi, a prethodno je bio evakuisan i tržni centar Ušće. Skoro čitav grad je bio pod opsadom.

Na meti su juče bile i škole u Nišu i Kragujevcu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike