Najnoviji korona presek: Manje zaraženih nego juče

12.05.2022

14:21

0

Pratite najnovije informacije vezane za COVID-19 na portalu 24sedam

Najnoviji korona presek: Manje zaraženih nego juče
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 426 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 2 pacijenta.

Testirano je 8.330 osoba.

Na respiratoru je 14 pacijenata.

Juče je na prisustvo virusa COVID-19 testirano 9.213 ljudi. Broj pozitivnih testova je bio 438. Na respiratorima širom Srbije se nalazilo 18 pacijenata. Nažalost, od posledice infekcije preminulo je troje zaraženih.

Dečak (9), koji se od prošle srede nalazi na Insitutu za majku i dete, i za kojeg se sumnja da je zaražen novim oblikom hepatitisa, prebačen je u bolnicu u Bergamu.

Tamnošnji lekari će odlučiti da li je mališanu potrebna nova jetra, kako mu se ovaj organ od hospitalizacije nalazi u lošem stanju.

Podsetimo, mališana su roditelji doveli u bolnicu jer su primetili da je žut u licu. Naši lekari su odmah posumnjali da je reč o "misterioznom" obliku hepatitisa koji napada jetru. Odmah su krenuli sa ispitivanjima i analize su zvanično gotove, ali još uvek nije ustanovljeno da li je u pitanju bolest koja masovno napada decu po svetu saznaje Telegraf.

Pretpostavlja se da ovu bolest izaziva adenovirus koji najviše pogađa decu predškolskog i školskog uzrasta.

Dečak, koji je inače iz Čačka, sve vreme je u stabilnom stanju, svestan i komunikativan, ali jedini problem je njegova jetra koja je u jako teškom stanju.

Vodeća u svetu, po broju slučajeva, za sada je Velika Britanija sa 145 zaraženih slučajeva. Najbliže nama je bolest potvrđena u Rumuniji.

Ukoliko se ukaže da je dečak zaražen hepatitisom, on će biti prvi registrovan slučaj u regionu i zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike