Marija, ipak, bila kod dečka: Novi detalji nestanka tinejdžerke za kojom je tragala Srbija

07.05.2022

14:55

0

Autor: M. Kostić

Šesnaestogodišnja Marija S. iz aleksinačkog sela Prćilovica, koja je pronađena jutros nakon sedmodnevne potrage, skrivala se kod jednog Nišlije

Marija, ipak, bila kod dečka: Novi detalji nestanka tinejdžerke za kojom je tragala Srbija
marija devojak-nestala-nis - Copyright Foto: Printskrin/Privatna arhiva

Šesnaestogodišnja Marija S. iz aleksinačkog sela Prćilovica, koja je pronađena jutros nakon sedmodnevne potrage, skrivala se kod jednog Nišlije koji živi u blizini Otvorenog tržnog centra gde je poslednji put i viđena.

- Ono što je do sada utvrđeno je da je bila sa jednim dečkom iz Niša. Još se utvrđuje da li su se znali od ranije ili ga je ona upoznala neposredno pre nestanka. Ona je dosta naivna za devojku njenog uzrasta i povodljiva tako da ne bi bilo nikakvo čudo da je krenula sa tim momkom a da su se tog dana i prvi put sreli. U svakom slučaju rad sa ovom porodicom će biti nastavljen a Centar za socijalni rad će odlučiti o merama koje će se preduzeti u interesu maloletnice s obzirom na ove okolnosti - navode izvori upoznati sa ovim slučajem.

Tek se utvrđuju razlozi zbog kojih je maloletnica odlučila da pobegne od kuće ali, kako je navela njena bivša hraniteljka Gordica Savić, nakon povratka u matičnu porodicu, nestajala je i pre dva meseca.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Devojčica je jutros na osnovu fotografije i po istoj garderobi u kojoj je poslednji put viđena, prepoznao policijski službenik. Zatečena je u blizini niške Železničke stanice u ulici Dimitrija Tucovića, u kraju u kome je poslednji put i viđena, a gde živi i dečko kod koga se sklonila.

Sestra: Ne znam kako je Marija

Marijina sestra Jasmina kazala je da je porodica odahnula nakon vesti da je šesnaestogodišnja pronađena živa i zdrava.

- Jutros su nam javili policijski inspektori da je Marija pronađena. Došli su u selo i rekli nam da je dobro i zdravo. Tražili su da mama pođe sa njima u Niš da bi bila sa Marijom dok sa njom razgovaraju. Ne znamo kod koga je bila sve vreme, to morate nju da pitate, ja neću da vas lažem - kazala je devojka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike