"Miloš Veliki" i danas položio još jedan veliki test: Od ogromnih saobraćajnih gužvi ostala su samo ružna sećanja (FOTO)

30.04.2022

20:22

0

Čačak je dugo bio saobraćajni problem, a sada najveća raskrsnica puteva

"Miloš Veliki" i danas položio još jedan veliki test: Od ogromnih saobraćajnih gužvi ostala su samo ružna sećanja (FOTO)
16513362771651248377_cacak-prvomajski-praznici-guzve-fotorina4 - Copyright RINA

Kilometarske kolone vozila, gužva u saobraćaju, sati i sati čekanja do prošle godine bili su redovna pojava na autoputu Miloš Veliki. Najveći problem i najkritičnija tačka bila je naplatna rampa u Preljini gde je dolazilo do zastoja, a kasnije i do kolapsa na obilaznici oko Čačka. 

Puštanjem deonice od Preljine do Pakoraća sve to je postalo prošlost. Prvi test položen je pred državne praznike u februaru, a sada i drugi pred vaskršnje i prvomajske. Iako je kroz naplatne stanice prošlo više automobila nego prošle godine nijednog trenutka nisu zabeležene gužve u saobraćaju.

Ministar građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav momirović,  obišao je danas autoput Miloš Veliki.

- Otvaranjem deonice od Preljine do Pakovraća mi smo potpuno rasteretili saobraćaj koji ide kroz Čačak, rasteretili za sve one ljude koji idu dalje ka Kraljevu, Sjenici i Novom Pazaru, ali i olakšali ljudima koji putuju ka Užicu, dalje ka crnogorskoj granici da savremenim autoputem stignu brzo i lako na svoja odredišta. Srbija danas gradi najmoderniju putnu infratsrukturu i ovo je samo još jedan pokazatelj da  možemo da sprovedemo njavžanije infratsrkuturne projekte, izjavio je Momirović.

Osim što se sada brže i lakše stiže do Zlatibora, Tare i Zlatara izgradnjom Moravskog koridora koji će spojiti preko pola miliona ljudi lakše će se stizati i do Kopaonika. Sledeće godine biće završena deonica od Čačka do Kraljeva što će omogućiti građanima da pre svega zaobiđu zloglasnu Ibarsku magistralu, ali i da relaciju između ova dva grada pređu za samo 15 minuta.

RINA
 

 

- Za godinu ipo dana Čačak i Kraljevo će biti povezani najmodernijom saobraćajnicom u ovom delu Evrope. Čačak je dugo bio saobraćajni problem, a sada najveća raskrsnica puteva. Rasterećene su lokalne deonice, smanjeno aerozagađenje, a što je najvažnije vozačima je pružena veća bezbednost tokom vožnje. Ne treba ni da pominjem koliko života je do sada odnela Ibarska magistrala, izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike