Mališani sa KiM oduševljeni lepotama Ivanjice: Mnogi od njih prvi put putuju!

29.04.2022

05:10

0

Nastavnik fizičkog vasitanja Luka Jakšić smatra da je ovo rekreativno putovanje za decu način da pobegnu od svakodnevice, koja nimalo nije laka

Mališani sa KiM oduševljeni lepotama Ivanjice: Mnogi od njih prvi put putuju!
1651163911teodosije_final - Copyright RINA

Prvih stotinu mališana sa područja Kosova i Metohije prethodnih sedam dana boravili su u Ivanjici i imali priliku da nauče da plivaju, ali i da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog kraja. Za većinu njih, poput Teodosija iz Kosovske Mitrovice, ovo rekreativno putovanje bilo je odlična prilika da se usavrše u vodenim sportovima i provedu lepo vreme sa drugarima.

- Škola plivanja zaista mi je ostavila najjači utisak, ali smo imali i žurke, a i Uskrs smo dočekali veselo. Prvi put sam ovde i ne mogu da izdvojim šta je najbolje od svega, zaista sam presrećan i pun utisaka - kaže Teodosije.

Nastavnik fizičkog vasitanja Luka Jakšić smatra da je ovo rekreativno putovanje za mališane način da pobegnu od svakodnevice, koja nimalo nije laka.

- Prvih 100 dece zaista je uživalo u prethodnih sedam dana. Šetnje ovim krajem mnogima su nezaboravno iskustvo, a škola plivanja omogućila je svakom detetu da nauči da pliva, da savlada neke tehnike i bude spremno za letovanje - kaže Jakšić, i dodaje da je gostoprimstvo zaposlenih u Specijalnoj bolnici "Anemija" za njega najveći utisak.

- Izuzetno sam srećna što danas vidim osmehe na licima naše dece sa prostora Kosova i Metohije koja žive u specifičnim uslovima, uz brojna ograničenja. Većina ove dece nikada nije napustila ni teritoriju svoje opštine, zato sam uverena da će brojne aktivnosti koje smo pripremili za njih imati pozitivan uticaj na njihov rast i razvoj - rekla je tom prilikom pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov.

RINA
 

Ona je dodala da ovo nije prvi put da se organizuju ekskurzije i da je u junu prošle godine počela saradnja s opštinom Ivanjica, a zahvaljujući realizaciji ovakvog jednog projekta 1.270 dece sa područja Kosova i Metohije imalo je priliku da poseti užu Srbiju.

Druga grupa pristigla je u poslepodnevnim satima i smenjivaće se narednih mesec dana, jer će svako dete, od njih 500, sedam dana imati priliku da pohađa školicu plivanja u Ivanjici.

- Siguran sam da ćemo naći vremena i sredstava da u narednom periodu uvedemo i nove aktivnosti i ulepšamo detinjstvo svakom detetu s područja Kosova i Metohije. Kada porastu da dođu sa svojom decom, a iskreno se nadam i da će i deca iz ovog dela Srbije imati priliku da po prvi put vide Kosovo i Metohiju, jer mnogi iz ovih krajeva nisu još uvek imali priliku da upoznaju te lepote Srbije - dodao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike