Patrijarh Porfirije proveo Vaskrs na ručku sa beskućnicima (FOTO)

24.04.2022

13:23

0

U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha su za stolom sačekali korisnici, većina bez krova nad glavom

Patrijarh Porfirije proveo Vaskrs na ručku sa beskućnicima (FOTO)
Tan2022-4-24_14836104_3 - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Patrijarh Porfirije proveo je Vaskrs na ručku sa beskućnicima u crkvenoj narodnoj kuhinji u Beogradu i tom prilikom poželeo svima da poslednju reč u njihovim životima imaju ljubav, istina, sloboda i pravda.

U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha su za stolom sačekali korisnici, većina bez krova nad glavom.

Patrijarh je čestitao okupljenima najradosniji hrišćanski praznik i naveo da slavimo Vaskrs jer smo shvatili da tama nema poslednju reč u našem životu, već da svetlost poslednja govori u nama i oko nas.

- Čestitam vam današnji praznik, praznik Vaskrsenje Hristovog. Želim da poslednju reč u našim životima ima radost, sloboda, pravda, ljubav, istina, Bog. To što želim vama, želim i svoj našoj braći i sestrama, gde god da žive ali i čitavom svetu, svim ljudima. Za sve je došao Isus Hrist, raspeo se i za sve vaskrsao, neka ste srećni i blagosloveni - Hristos vaskrse - poručio je patrijarh.

Patrijarh je naveo da bez obzira na to koliko čovek poseduje, na kojoj se poziciji nalazi u društvu, sve je besmisleno ukoliko ne živi u zajednici sa Bogom.

- Bez Hrista ne postoji ništa, nezavisno od toga kakvu poziciju čovek zauzima, nezavisno od toga koliko poseduje, koliko je poštovan, ako nema Hrista kao smisla na kojem se zida sve ono što čovek jeste i ima, sve postaje besmisleno, jer je krajnja perspektiva bez Gospoda -ništavilo - kazao je Porfirije.

Dodao je da koliko god da smo okruženi ljudima, ako nismo u zajednici sa Hristom pre ili kasnije ćemo ostati potpuno usamljeni.

- Ma koliko nekada da smo posrnuli kao ljudi, promašili u životu, ma koliko da smo malodušni, slabi, nemoćni, za nas i te kako ima nade, dovoljno je da se makar potrudimo da se u nama rodi želja za Hristom, jer onog trenutka kada se rodi želja za njim, tada u nama sve vaskrsava, sve dobija smisao i lepotu u nasem životu - naveo je patrijarh.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike