Najnoviji korona presek: Pada broj zaraženih, ali sve više pacijenata na respiratoru!

13.04.2022

13:58

0

Pratite nove informacije o koronavirusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Pada broj zaraženih, ali sve više pacijenata na respiratoru!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.057 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo sedam pacijenata.

Testirano je 11.899 osoba. Na respiratoru je 26 pacijenata.

Koronavirus je juče potvrđen kod 1.109 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo devet pacijenata.

Testirano je 12.699 osoba. Na respiratoru je bilo 23 pacijenta.

Kad ide buster broj 2?

Drugi buster mogu primiti svi koji su stariji od 18 godina, a kojima je prošlo pet meseci od treće doze, smatra doktor Tiodorović.

 

Dr Branislav Tiodorović otkriva: Ko treba da primi četvrtu dozu?

Prema rečima lekara, do sada je četvrtu dozu primio određeni broj ljudi i oni su dobro postupili, s druge strane, oni koji su imali nedavno koronu, koji imaju tri pune doze, koji su dobrog opšteg zdravlja, oni mogu i da sačekaju jesen kada će se, kako se očekuje pojaviti i nove vakcine.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović rešava nedoumicu da li bi trebalo da požurite po svoju drugu buster dozu ili ne morate žuriti.

- Svi koji su do sada primili četvrtu dozu, možemo reći oni su dobro postupili. Dakle, oni su zaštićeni sledećih šest meseci sigurno od moguće pojave ovih dosadašnjih tipova ili sojeva kovida. Ali sada forsirati u aprilu ili maju mesecu četvrtu dozu za svakoga, tu nema mnogo opravdanja, iz više razloga. Dva su osnovna, trend je opadajući prisutan svuda u svetu pa i kod nas. To znači, jedino oni koji su teški bolesnici sa imunodeficijencijom, kod njih ima rezona za četvrtu dozu, na šta će ih verovatno upozoriti i lekar koji ih vodi. Zavisno od oboljenja, tu bi moglo da ima nekog opravdanja. Ostalima u ovom momentu nije nužno jer znamo da je u fokusu ona osetljiva grupa - kaže profesor Tiodorović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike