Grčka ukida sve mere i za nevakcinisane! Evo do kada ćemo moći bezbrižno na letovanje

10.04.2022

20:42

0

Datum za donošenje odluke je 2. maj

Grčka ukida sve mere i za nevakcinisane! Evo do kada ćemo moći bezbrižno na letovanje
profimedia-0300054806 - Copyright Profimedia

Grčka ukida sve mere do septembra, pa će tako i nevakcinisani slobodno moći da uđu u zemlju i bez negativnog brzog testa a od septembra će se ponovo uvesti brzi test.

Iz Delfija, gde se održava 7. Ekonomski forum, ministar zdravlja Tanos Plevris najavio je da će se ukidanje mera odnositi od maja do kraja leta.

To praktično znači da nevakcinisanima neće biti potrebni testovi da bi sedeli na otvorenim prostorima u barovima, kafićima, restoranima i noćnim klubovima, i ova mera će potrajati tokom leta.

Prema rečima ministra zdravlja, njihov povratak će u suštini biti četiri meseca i dodao da „ne ignorišemo pandemiju, ali ulazimo u novu regularnost ukidanjem ograničenja, međutim, bićemo spremni za jesen i za vakcinacije“, piše grčki portal Enimerotiko.

Informacija kaže da se u Komisiji razgovaralo da se leto provede bez ograničenja i samo uz samotestiranje, bez obaveze molekularnog ili brzog testa. U svakom slučaju, proces će se odvijati korak po korak.

Datum za donošenje odluke je 2. maj.

Grci podsećaju da se nevakcinisanim smatraju oni koji nisu primili nikakvu vakcinu i nisu oboleli ili su oboleli i položili semestar ili oni koji su dali jednu ili dve doze vakcine i prošli devet meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike