Mađarsko ministarstvo odbrane: "Gripeni" pratili srpske avione zbog dojava o bombi

08.04.2022

17:47

0

Tokom današnjeg dana mediji su javili i da su borbeni avioni sa oznakama Belgije ispratili avion kompanije Er Srbija

Mađarsko ministarstvo odbrane: "Gripeni" pratili srpske avione zbog dojava o bombi
Avion "Er Srbije" - Copyright Profimedia

Mađarsko  ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su borbeni avioni te zemlje Gripen danas u dva navrata ispratili iz svog vazdušnog prostora avione Er Srbije na letovima iz Rusije zbog dojava o bombi.

U saopštenju se navodi, da je mađarski borbeni avion "Gripen" podignut je kako bi ispratio srpski putnički avion na letu iz Sankt Peterburga za Beograd, a da je prethodno iz vazdušnog prostora mađarske ispraćen i srpski avion na relaciji Moskva - Beograd, prenosi MTI

Ranije danas ruska agencija RIA Novosti javila je da je avion na liniji Beograd-Moskva dobio poruku o pretnji bombom, nakon čega je bezbedno sleteo na aerodrom Šeremetjevo.

Tokom današnjeg dana mediji su javili i da su borbeni avioni sa oznakama Belgije ispratili avion kompanije Er Srbija, koji je išao iz Sankt Peterburga ka Beogradu, tokom preleta iznad teritorije Litvanije.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao da je u sredu ruska vazdušna kontrola obavestila našu državu da je jedan borbeni avion NATO u ruskom vazdušnom prostoru pratio let Er Srbije, na letu Moskva-Beograd, nedaleko od ruske granice sa Letonijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike