Uz domaći nastavnik poslao i fotografiju polnog organa: Skandal u školi kod Ćuprije

05.11.2020

10:16

0

Mnogi roditeli su tražili da se učitelj udalji iz škole

Uz domaći nastavnik poslao i fotografiju polnog organa: Skandal u školi kod Ćuprije
Copyright Pixabay

Učitelj N. N. (50), iz jednog mesta kod Ćuprije, uz domaći zadatak đacima i roditeljima na Vajber grupi poslao je i fotografiju svog polnog organa.

Skandal se desio 27. oktobra, kada je jedan od roditelja video poruku koju je  dete dobilo od svog učitelja.

Odmah je obavestio policiju, koja je prijavu prosledila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Nastavnik se pravdao da slabo poznaje “moderne tehnologije“ i da ne zna kako je sa zadacima “zakačio“ i prosledio fotografiju penisa, piše “Informer.”

Vajber spas za đake i nastavnike

Vajber grupe su postale tokom vanrednog stanja, a i sada kada deca pohađaju nastavu, jedno od osnovnih sredstava komunikacije između dece u nastavnika ili učitelja. Osim što služi kao izvor informacija za roditelje i decu, takođe se koristi i za slanje domaćih zadataka, kao i pregledavanje istih.

– Roditelj jednog đaka javio mi je da je učitelj pustio fotografiju sa neprimerenim sadržajem. Pokazao mi je čak i poruku s tom slikom. Nisam imao kud nego da suspendujem učitelja i pokrenem disciplinski postupak. Kolega ne poriče da je to učinio. Ispričao mi je da to nije namerno uradio. Objasnio mi je da je u sklopu domaćih zadataka poslao i dve-tri fotografije koje su pratile zadatke, ali je “uletela“ i ta sporna slika. Kliknuo je na fotografiju greškom, nije ni primetio šta je poslao. Tek posle pola sata, kada je proverio da li su svi pogledali zadatke, šokirao se kad je video šta je poslao. Sliku je odmah izbrisao, ali su je roditelji i đaci već videli. Učitelj je zvao roditelje i izvinjavao se. Bilo mu je baš neprijatno – kaže direktor škole M.D.

On je dodao da su roditelji insistirali da se učitelj udalji sa nastave. Mnogi su bili pomirljivi i puni razumevanja, jer svakome može da se desi greška, dok su drugi tražili da se nastavnik kazni i otpusti iz škole.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdili su da je direktor škole pokrenuo disciplinski postupak protiv učitelja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike