Predsednik Vučić uputio telegram saučešća: "Najdublje me je potresla strašna vest o tragičnoj smrti naših rudara"

01.04.2022

09:48

0

Niko ne može dovoljno da im se oduži za sve preteške dane i noći - naveo je Vučić

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća: "Najdublje me je potresla strašna vest o tragičnoj smrti naših rudara"
Tan2022-3-29_113137839_0 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodicama rudara stradalih u nesreći u rudniku uglja “Soko".

- Najdublje me je potresla strašna vest o tragičnoj smrti naših rudara u rudniku „Soko“.  Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svetu, oduvek je zahtevala ljude posebnog kova: hrabre, uporne, čvrste i nepokolebljive. Upravo su njihov svakodnevni trud i samopregorni rad oduvek predstavljali samu srž i okosnicu celokupnog razvoja naše zemlje i zato Srbija danas posebno žali zbog gubitka njihovih života, jer nema reči utehe u ovakvoj tragediji.

Niko ne može dovoljno da im se oduži za sve preteške dane i noći u kojima su radili za dobrobit svih nas, ali ćemo uraditi sve kako bismo u ovim najtežim trenucima pružili svu potrebnu pomoć njihovim najbližima i povređenim kolegama, kojima želim brz oporavak.

Izražavam najdublje saučešće porodicama, prijateljima i sugrađanima naših nastradalih rudara. Neka počivaju u miru, Srbija ih neće i ne sme zaboraviti. - navodi se u telegramu.

Da podsetimo, stravična nesreća se dogodila jutros nešto pre 6.00 časova u rudniku "Soko" u Sokobanji. Nastradalo je osam rudara, a njih 18 je povređeno.

Oglasio se direktor Opšte bolnice u Aleksincu, koji je potvrdio da je u njihovu ustanovu primljeno 18 rudara.

- U našoj bolnici u Aleksincu je zbrinuto 18 rudara, od kojih troje imaju teže povrede. Još uvek nije poznato koliki je ukupan broj povređenih, jer mnogi nisu dovezeni do ustanove zbog lakših povreda - rekao je Goran Vidić.

Dvoje povređenih sa prelomima lakta i teškim povredama grudnog koša prebačeno je u KC Niš, a očekuje se da će biti još transporta povređenih

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike