Postoji mogućnost da nam deca uče školu malo drugačije: Ministar Ružić obelodanio ko odlučuje o tome

07.11.2020

15:52 >> 08:31

0

Autor: M.Vujović

Obrazovni sistem je, pored zdravstvenog, pod najvećim opterećenjem, a najvažniji zadatak je bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u

Postoji mogućnost da nam deca uče školu malo drugačije: Ministar Ružić obelodanio ko odlučuje o tome
Copyright Pexels/Max-Fischer

Na narednoj sednici Kriznog štaba, koja je zakazana za sutra u 12 sati, razgovaraće se o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce, ali i o drugačijoj organizaciji nastave za osnovce i srednjoškolce, najavio je novi ministar posvete Branko Ružić.

On je saopštio da će ministarstvo “razmotriti ove potrebe” zbog aktuelne epidemiološke situacije.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

– Zbog trenutne epidemiološke situacije, Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih – rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete Branko Ružić, ocenivši da je obrazovni sistem, pored zdravstvenog, “pod najvećim opterećenjem i da su prosvetni radnici pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije”.

– U ovoj situaciji prvi i najvažniji zadatak je bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama – naveo je on.

Ministar je objasnio da se obrazovno-vaspitni rad u školama “organizuje u skladu sa Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada, koji predviđa jesenji raspust za učenike osnovnih škola od 11. do 13. novembra”.

– Prema Kalendaru prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar 2020. godine – rekao je on.

S druge strane, kako je dodao, kalendarom jesenji raspust nije predviđen za učenike srednjih škola, kao ni za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike