Srpski Đepeto: Miloljub iz Nove Varoši u svojoj radionici pravi čuda - " Najradosniji sam kad drvenu igračku dam detetu"

09.03.2022

06:05

0

Miloljub je po profesiji metalostrugar

Srpski Đepeto: Miloljub iz Nove Varoši u svojoj radionici pravi čuda - " Najradosniji sam kad drvenu igračku dam detetu"
1646732441miloljub-prelic-foto-B.Ilic_-1024x768 - Copyright RINA

 

Iako svi vole nameštaj od čistog drveta, dive mu se i smatraju unikatom ipak u Srbiji je sve manje onih koji žele da se bave stolarskim zanatom. Međutim, Miloljub Prelić iz Nove Varoši još uvek ne odustaje, a duge zimske noći prekraćuje izgradom stolica, noćnih ormarića, polica a u poslednje vreme je svoju stolarsku inspiraciju proširio na pravljenje dečijih igračaka, prvenstveno za svoje unučiće.

- Oduvek je stolarski zanat bio moj izbor, i dok sam radio u firmi svaki slobodan trenutak sam koristio da nešto odradim u radionici. Od kada sam ostao bez posla, ozbiljnije sam se posvetio svom zanatu, a ove zime došao sam na ideju da pored stolica i komoda napravim par konja sa zapregom za svoje unuke. Do sada sam napravio tri para konja i po mojoj proceni svaki sledeći izgleda lepše. Za njihovu izradu bilo je potrebno dosta strpljenja, posebnog alata i vremena, ali je zaista vredelo - kaže ovaj stolar dok sređuje radionicu za nove kreativne stvari.

RINA
 

Miloljub je po profesiji metalostrugar, radni vek je proveo u jednoj novovaroškoj firmi, a nakon njenog raspada radio je brojne poslove od kojih se može “otkinuti dinar”. Međutim, njegovo najdraže radno mesto jeste upravo stolarska radionica.

- Najradosniji sam kad neku igračku od drveta, koja je izašla, iz moje radionice poklonim maloj deci i tako ih obradujem.Ja sam uvek za intezivan rad, jer rad čini čoveka korisninijm i jačim - kaže Miloljub.

Ovim zanatom se bavi iz ljubavi, a u planu mu je da svoje proizvode iznese na tržište kako bi hobi pretočio u zaradu. Po njegovim rečima posao stolara je lep, ali i ne toliko težak, jer kada se posao voli nikada ne predstavlja napor.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike