Meštani našeg sela Putinova za 24sedam: Pratimo krizu u Ukrajini... Najbolje da bude mir i da mi ostanemo neutralni (VIDEO)

26.02.2022

20:00

0

Autor: Maja Kostić

U Putinovu sa velikom pažnjom prate šta se dešava u Ukrajini

Meštani našeg sela Putinova za 24sedam: Pratimo krizu u Ukrajini... Najbolje da bude mir i da mi ostanemo neutralni (VIDEO)
viber_image_2022-02-25_16-00-09-550 - Copyright 24sedam/M.K.

- S obzirom na ponašanje Zapada, na njegovi aroganciju i bezobrazluk, podržavam intervenciju Rusije, a u mom okruženju i narodu gde se ja krećem, uglavnom vlada isto mišljenje. Slažemo se oko njihove intervencije. Što se tiče nas, najbolje bi bilo da bude mir, jer mi znamo šta znače rat i ratno stanje. Dobro bi bilo kada bismo mi ostali neutralni i izbegli mešanje u konflikt - kaže za 24sedam meštanin sela Putinovo Mališa Petrušić.

Mališa tvrdi da je istog mišljenja i ostalih 12 porodica u ovom zaseoku, koji je pre nekoliko godina promenio naziv iz turskog Adžinci u rusko Putinovo. 

24sedam/M.K.
Mališa Petrušić ispred kafane "Krim"

 

Oni s velikom pažnjom prate šta se dešava u Ukrajini. Ne podržavaju rat, ali veruju da je Vladimir Putin imao jake razloge za takav potez. 

Meštani ovog kraja su u znak zahvalnosti prema Vladimiru Putinu postavili tablu na ulazu u selo sa nazivom Putinovo. Domaću rakiju od šljive nazvali su “putinovača”, a kafanu koju u šali zovu ”biblioteka”, jer ima bogatu literaturu, nazvali su “Krim”, i to simbolično, na petnaestogodišnjicu pripajanja Krima Rusiji.

24sedam/M.K.
 

- Njihov Krim i naše Kosovo asociraju na isto i zato smo mi nazvali našu kafanu tako – kažu oni.

Od tada je, dodaju, ovo mesto najposećenije u selu, a kroz njega su za samo dve godine prošli mnogi ljubitelji “bratske zemlje”, ali i sami Rusi, novinari, prijatelji, rođaci ovih meštana...

24sedam/M.K.
Rakija "putinovača"

 

Ipak, najviše ih je obradovala nedavna poseta ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina.

Ni četiri godine otkako je zaselak Adžinci promenio naziv u Putinovo ne prestaje da bude zanimljiv i svim svetskim medijima. U selu kažu da su o njima pisali i turski, i engleski, i nemački, i norveški i drugi mediji.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike