Gradovi na severu dobili vozila i opremu za čišćenje smeća: Ministarka Vujović najavila konkurs za uklanjanje divljih deponija po Srbiji

09.02.2022

12:49

0

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera,

Gradovi na severu dobili vozila i opremu za čišćenje smeća: Ministarka Vujović najavila konkurs za uklanjanje divljih deponija po Srbiji
IMG-20220209-WA0044 - Copyright Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Gradu Subotica i opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža, Senta i Novi Kneževac danas je dodeljeno 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera, što će unaprediti upravljanje otpadom na njihovim teritorijama, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Vujović je navela da je opremu obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, u sklopu projekta izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, realizovanom uz podršku Evropske unije.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
 

- Ovo je važan dan za lokalne samouprave iz Severnobačkog i dela Severnobanatskog okruga, jer im je dodeljeno 25 novih vozila, koja će doprineti da se unapredi stanje životne sredine. Upravljanje čvrstim otpadom je jedan od prioriteta ministarstva koje vodim i problem koji možda i najviše muči građane Srbije. Zato smo danas obišli i regionalni centar koji će, upravo zahvaljujući ovoj opremi, raditi u boljem i većem kapacitetu. Želim da zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću i predstavnicima šest opština na dobroj saradnji i zato što su svojom posvećenošću pokazali da žele da promene na bolje ekološku sliku u svojim sredinama – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
 

 

Ministarka je rekla da će se u narednom periodu rešavati problem nesanitarnih i divljih deponija u ovom kraju, a preduslov za to je regionalni centar, koji već radi.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
 

 

- Ministarstvo će uskoro raspisati konkurs za uklanjanje divljih deponija i smetlišta širom Srbije. Pozivam i lokalne samouprave koje su danas ovde da kandiduju projekte i iskoriste podršku države. Želim da pohvalim i što su u prethodnoj godini bili aktivni na našim javnim konkursima i trudili se da realizuju ekološke projekte, koji će unaprediti kvalitet života u njihovim sredinama – rekla je Vujović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike