Vreme je da potisnemo neman 21. veka: Dr Kon na dodeli Ordena Karađorđeve zvezde

11.11.2020

11:46 >> 11:51

0

Autor: M.Vujović

Epidemiolog i šef Kriznog štaba istakao da će ovo priznanje preuzeti sa osećanjem ogromne časti i zahvalnosti

Vreme je da potisnemo neman 21. veka: Dr Kon na dodeli Ordena Karađorđeve zvezde
Copyright [email protected]

Da je došlo vreme da se situacija u borbi sa koronom preokrene i da sa pojavom vakicna i solidarnim sprovođenjem mera potpisnemo ovu neman 21. veka, istakao je danas epidemiolog i šef Kriznog štaba dr Predrag Kon, koji je odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Dr Kon je na Dan primirja istakao da će ovo priznanje preuzeti sa osećanjem ogromne časti i uz zahvalnost na poverenju da se obrati u ime svih laureata.

– Zdravstveni radnici, ali i brojno nemedicinsko osoblje dali su ogroman doprinos. U odlikovane su uključene i institucije, za javno zdravlje i socijalne zaštite, koje su se istakle radom, kao i pripadnici vojske koji su sve vreme, a posebno u prvom talasu bili od uzuzetne pomoći. Novinari koji su doprineli odgovornim izveštavanjem, kao i ljudi koji su imali herojsko angažovanje, a da nisu medicinski radnici. Svim odlikovanim želim sreću i uspeh u radu i da se s ponosom sećaju ovog dana – naveo je on i istakao da su danas 12 lekara i jedna medicinska sestra, koji su u borbi protiv kovida izgubili život, posthumno odlikovani.

– U vreme kada je pandemija kovida19 u naletu, treba da se zahvalimo onima koji brane naše živote, a ujedno i našu otadžbinu – rekao je dr Kon.

Vreme časti

On je istakao da je Srbija u celini angažovama u borbi očuvanja bezbednosti i zdravlja i podsetio je da je danas istorijski dan, kada je okončan Prvi svetski rat.

– Danas nije dan slavlja, ali jeste vreme casti i i vreme da se situacija preokrene u borbi protiv virusa, da sa pojavom vakicna i solidarnim sprovođenjem mera potisnemo ovu neman 21. veka – poručio je dr Kon i podsetio je da istorija Ordena Karađorđeve zvezde, koji od danas nosi, seže u 1904. godinu.

Epidemiolog je ovaj orden posvetio svojoj porodici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike