Krizni štab danas donosi nove mere: Moguće zatvaranje klubova i kafića

12.11.2020

06:40 >> 09:44

0

Juče je bio najcrnji dan od početka epidemije koronavirusa

Krizni štab danas donosi nove mere: Moguće zatvaranje klubova i kafića
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

U Srbiji se iz dana u dan beleži sve veći broj novoobolelih i preminulih od posledica koronavirusa.

Iza nas je najcrnji dan od početka epidemije kovida 19 u našoj zemlji. Registrovano je još 3.536 pozitivnih osoba na koronavirus, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 21 pacijent.

Zbog toga se ozbiljno razmišlja o uvođenju novih epidemioloških mera, pa će zato danas u 11 sati  biti održana sednica Kriznog štaba.

Moguće je da će se raspravaljati o radu kafića i klubova, odnosno o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata. Iako do sada takva odluka nije doneta zbog ekonomskih razloga, nije isključeno da ovog puta ipak bude donesena. Jedna od opcija je i potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata, jer to i jesu najkritičnija mesta zaražavanja.

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović/Tanjug/AP

Da je vreme za nove mere, naglasio je juče i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

– Vreme je i za pojačavanje kontrola i za pojačavanje mera, mislim da je sad trenutak da uvedemo nove mere, da ih oročimo na određeni period, pratimo rezultate i da se tome prilagođavamo – izjavio je gradonačelnik Radojičić.

Žarišta u Srbiji: Naglo pogoršanje u Beogradu, kritično u još nekoliko gradova 

On je dodao da očekuje da će se na sednici Krzinog štaba doneti odgovorne mere i ponovio da je Grad Beograd spreman da svaku meru koja se donese sprovede, kao i do sada.

Epidemiolog dr Predrag Kon najavio je i da će se razmatrati i da zimski raspust bude u isto vreme za učenike u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

Nije isključeno ni da se eventualno razmotri produžetak jesenjeg školskog raspusta, koji je u toku, kako bi se preseklo znatno širenje koronavirusa po obrazovnim ustanovama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike