Najnoviji korona presek: Opet skaču brojke! Preminulo 59 pacijenata za 24 sata!

31.01.2022

14:33

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Opet skaču brojke! Preminulo 59 pacijenata za 24 sata!
Copyright

U poslednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod 15.352 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 59 pacijenata. Na respiratoru je 151 pacijent.

Testirana je 31.521 osoba.

Juče je koronavirus potvrđen kod 13.153 osobe, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 57 pacijenta. Testirano je 25.431 uzoraka. Pomoću respiratora disao je 151 pacijent.

U Hrvatskoj je danas registrovan prvi slučaj zaražavanja podvarijantom soja omikron, nazvanim "Stelt".

Spomenuta podvarijanta pre toga već je zabeležena u Danskoj i njene karakteristike još nisu istražene i jasne, ali prema nekim podacima ne izaziva jače simptome, preneli su slovenački mediji.

Stručnjaci kažu da varijanta BA.2 nije razlog za paniku i da nema naznaka da izaziva teže simptome ili da se lakše širi od izvornog soja omikrona.

Britanska Agencija za zdravstvenu bezbednost prošle sedmice je objavila izveštaj u kojem navodi da trenutne vakcine štite jednako dobro od BA.2 kao i od originalne varijante.

Naučnike ne iznenađuje podvrsta omikrona i kažu da je to bilo očekivano budući da oko polovine svetske populacije još uvek nije vakcinisano protiv koronavirusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike