Ksenija Vučić ispraćena na večni počinak: Tužnu povorku predvodio predsednik sa decom, govorio je i patrijarh (FOTO/VIDEO)

31.01.2022

11:35

0

Ksenija Vučić je iznenada preminula u noći između subote i nedelje

Ksenija Vučić ispraćena na večni počinak: Tužnu povorku predvodio predsednik sa decom,  govorio je i patrijarh (FOTO/VIDEO)
sahrana kom1 - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Katarina Mihajlović

Ksenija Vučić, novinarka i prva supruga predsednika Aleksandra Vučića sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Na sahrani su bile mnoge poznate ličnosti, novinari, političari kao i članovi porodice, koji su došli da upute poslednji pozdrav Kseniji, koja je iznenada preminula 29. januara u 56. godini.

Kolona od nekoliko stotina ljudi protezala se ispred kapele u crkvi Svetog Nikole. Svi oni su čekali da izjave saučešće porodici Vučić, a u 13.30 su se oglasila crkvena zvona i počelo je opelo. Završeno je nakon pola sata, a potom je iznet kovčeg sa telom i kolona je krenula do grobnog mesta. Ksenija je sahranjena u 14. 25 časova. 

 Sahrani je prisustvovao i patrijarh SPC Porfirije koji je posle opela u kapeli održao i kraći govor.

Takođe kratak govor je održao i glavni i odgovorni urednik informative na Pinku Goran Gmitrić.

- Iznenada i bez ikakvog nagoveštaja napustila nas je naša draga Ksenija. Zaspala je i otputovala u večni san, a nas sve ostavila neme i nesposobne da prihvatimo da je više nema.
Danas smo ovde da se oprostimo po poslednji put, a to je bolno i teško. Rastanak je uvek najteži, pre svega za njenu decu Milicu i Danila, a onda i za nas sve ostale koji smo je voleli i poštovali. Oni koji su je poznavali znali sa da je bila sjajan čovek i dobar prijatelj, jednom rečju, lafica. Pravdoljubiva, veliki borac, vrstan novinar, dama, uvek nasmejana i kad joj nije bilo do smeha.

 

Mudra, obrazovana, britkog jezika i britkog uma, veliki profesionalc i patriota. A pre svega, bila je divna majka, posvećena i požrtvovana prema svojoj deci koje je obožavala i na koje je bila neizmerno ponosna. Imali smo čast i priveligiju da bude deo naših života i da se družimo i radimo sa njom, ali i da mnogo toga naučimo. U našoj Kseniji bila je sabrana dobrota, blagost i briga za drugim. Svaki naš susret završavao se njenim rečima "Čuvaj se", a samu sebe niakd nije štedela - rekao je Gmitrić prisutnima i dodao:

- Draga Ksenija otišla si prerano ali ćeš zauvek ostati u srcima svih nas koji smo te voleli, počivaj sa anđelima, neka ti Bog podari nebesko carstvo, neka ti je večna slava.

Saučešće su primala njena deca Milica i Danilo, uz pratnju i podršku svog oca predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Među prvima na groblje su stigli Aleksandar i Vojislav Šešelj. Tu je i Vladislav Dajković, crnogorski političar kao i  roditelji predsednika Vučića, Anđelko i Angelina.

Zajedno su došli Vladimir Lučić, direktor Telekoma i ministar Zoran Đorđević, kao i Zoran Drobnjak.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Prisutni su bili i ministar Siniša Mali, premijerka Ana Brnabić, predsednik SPS Ivica Dačić, pa zatim i Novica Tončev, kao i pevač Saša Matić, ministar Nikola Seleković, ministarka Irena Vujović, Dragan Marković Palma, zamenik gradonečalnika Beograda Goran Vesić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, Marko Đurić...

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Anđelko Vučić, otac predsednika Aleksandra Vučića, je u ruci nosio venac sa natpisom "Kseniji poslednji pozdrav od Angeline i Bate". Sa velikim vencem u rukama došao je i brat predsednika Andrej Vučić.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

Na Novom groblju je bio i lider LDP-a Čedomir Jovanović, kao i poslanik SNS Nebojša Bakarec. Tu su i Simo Spasić, Zoran Babić, pevači Slobodan Radovanović i Nikola Rokvić. Sahrani su, takođe, prisustvovali i Vladimir Beba Popović, ministar Nebojša Stefanović, direktor BIA Gašić, direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić, bivši ministar Rasim Ljajić.

 

Podsećamo, Ksenija Vučić iznenada je preminula u noći između subote i nedelje u svom stanu u Beogradu. Kako je navedeno na televiziji Pink, tad je s njom bio sin Danilo. Hitna pomoć pokušala je reanimaciju čak sat vremena, ali na žalost bez uspeha.

Uzrok smrti nije objavljen.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike