Nove korona brojke: Manje zaraženih, ali i testiranih! Preminula 32 pacijenta!

23.01.2022

14:33

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Nove korona brojke: Manje zaraženih, ali i testiranih!  Preminula 32 pacijenta!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 12.159 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminula 32  pacijenta. Testirano je 24.192 osobe. Na respiratoru je 115 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 14.717 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 28 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 113 osoba. Tom prilikom testirano je 30.288 osoba.

I dok neki epidemiolozi navode da pandemija trči poslednji krug i da je omikron soj poslednji iz SZO navode da to ipak nije tako.

Naime,  visoka zvaničnica Svetske zdravstvene organizacije Maria van Kerkhove upozorila je danas zemlje koje misle da su završile sa pandemijom korona virusa jer beleže pad broja novozaraženih, da omikron nije poslednjih soj ove pandemije.

-U mnogim zemljama poput Velike Britanije u kojoj se razvio visok nivo imuniteta stanovništva od infekcije, gde je visoka pokrivenost vakcinacijom, videćete razliku u budućnosti. Nalazite se u drugoj fazi pandemije- rekla je ona za BBC, prenosi britanski Gardijan.

Ona je ukazala da od 10 milijardi doza vakcina protiv korona virusa koje su do sada primenjene, još uvek ima tri milijarde ljudi koji čekaju svoju prvu dozu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike