Ministar Vulin najavio - žandarmerija će dežurati na ulicama Šida (FOTO, VIDEO)

13.11.2020

11:02 >> 12:03

0

U ovom gradu je dosta migranata koji prave probleme građanima

Ministar Vulin najavio - žandarmerija će dežurati na ulicama Šida (FOTO, VIDEO)
Copyright TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE,

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska “iregularnih” migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da policija svakodnevno brine da građani Šida i svi ostali građani Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

Pročitajte još:

Horor u kampu: Avganistanac izboden u tuči sa migrantima 

Užas kod stanice “Prokop”: Migranti spavali u tunelu, mašina prešla preko njih 

-Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koje se sada oseća i na prostoru Šida. Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji te opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja – rekao je Vulin u Šidu.

Prema rečima načelnika PU Sremska Mitrovica Dragana Stojanca, na području Šida nalaze se tri prihvatna centra u kojima je 1.860 migranata, od čega je u Šidu 260, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Ministar je pozvao građane i da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

Nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama, posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ti ljudi, zbog krize sa korona virusom, mogu predstavljati i zdravstveni problem i za sebe i za građane Srbije i zbog toga moraju biti u kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu.

On je naglasio da je MUP  tu da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike