Apel za pomoć maloj Sandri da nastavi borbu za normalan život: "Bolnica joj je kuća, nije imala detinjstvo"

19.01.2022

14:06

0

Jedina primanja su im dečji dodatak i socijalna pomoć

Apel za pomoć maloj Sandri da nastavi borbu za normalan život: "Bolnica joj je kuća, nije imala detinjstvo"
Sandra Đurić - Copyright Foto: Instagram

Sandra Đurić, šesnaestogodišnja devojčica iz Smederevske Palanke, od prošle godine se bori sa sistemskom bolešću vezivnog tkiva, reumatoidnim vaskulitisom i epilepsijom. Da bi se borba za Sandrin život nastavila neophodna joj je pomoć.

Kako je Sandrina majka Silvija objasnila za 24sedam sada je za njeno lečenje neophodan novac za dalju biološku terapiju, a devojčica sada čeka rezultate genetike.

Privatna arhiva
 

Silvija je i ranije za naš portal objasnila kako Sandra živi samo sa njom, kao podstanar. Ona ne može da radi, jer je non-stop uz ćerku, a jedina primanja su im dečji dodatak i socijalna pomoć, što nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra, a kamoli terapije i sve ono što sa tim dolazi kao propratni trošak.

- Često pada u depresiju, podigne se pa opet padne. Ona nema prijatelje, nema detinjstvo, njeno detinjstvo je bolnica. Bolnica joj je kuća, nikada nije imala normalan život - ispričala je Silvija za naš portal i dodala da devojčica nikada nije imala ni podršku porodice i da sve to loše utiče na nju.

- Svaki mesec njene terapije koštaju više od 30.000 dinara, a njena dijeta je takođe vrlo skupa jer ne može da jede sve, već samo određenje namirnice  koje joj pomažu i ne ugražavaju njeno stanje. Putni troškovi su visoki, jer ja ne mogu da je vodim autobusom, ne može da se kreće, svaki put plaćamo taksi i tamo i nazad - rekla nam je Sandrina majka.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Sandri Đurić novac možete uplatiti na žiro račun 200-125222501-36

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike