Nikad veće brojke u Srbiji: Sve odluke Kriznog štaba na jednom mestu, evo šta više neće biti isto!

14.01.2022

18:32

0

Danas je održana sednica Kriznog štaba

Nikad veće brojke u Srbiji: Sve odluke Kriznog štaba na jednom mestu, evo šta više neće biti isto!
ATA Images/Antonio Ahel/Pixabay

Na današnjoj sednici Kriznog štaba govorilo se o novim merama, a posebno je akcentovano: na maske, distancu i vakcinaciju.

Predstavljamo vam sve mere koje je danas doneo Krizni štab:

Smanjenje cena

Nakon sednice Kriznog štaba, saopštene su i neke odluke. Reč je o smanjenju cene testiranja na lični zahtev. Umesto 9.000 dinara, kojiko je do sada koštao PCR test, cena će biti 6.000 dinara. Antigenski test koštaće 1.800 dinara, umesto dosadašnjih 3.500 dinara.

Skraćenje izolacije

Saopšteno je da su donete izmene i u vezi sa smanjenjem izolacije. Trajanje izolacije sada je spušteno sa deset na sedam dana. Podsetimo, nedavno je izolacija bila skraćena sa 14 na deset, a poslednjom odlukom prvobitno trajanje izolacije je prepolovljeno.

Ubrzavanje buster doze

Takođe, saopšteno je da će do primanje buster doze odsad biti moguće već posle tri meseca od primanja druge, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

AP Photo/Matt Rourke, File
 

Odluka o školama

Odluka o načinu pohađanja nastave doneta je samo za Vojvodinu, jer se đaci na severu zemlje već u ponedeljak vraćaju sa raspusta. Osnovci u Vojvodini sešće u klupe i pratiti časove direktno u školi, dok će srednjoškolci ići kombinovano.

Odluka za ostatak Srbije biće doneta u utorak.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković napominje da su sada bliži ideji da se i u ostatku Srbije primeni model iz Vojvodine.

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Mislim da smo blizu rešenja, i da će đaci ići na nastavu kao što je u Vojvodini - rekao je on.

Ono što će svima, i u Vojvodini i u ostatku Srbije, biti zajedničko jeste obavezno nošenje maski od trenutka kada kroče u školsko dvorište pa sve dok ne izađu iz njega.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam