Doktor Minić o smrti devojčice (16) iz Užica: Od šestoro dece na mehaničkoj ventilaciji, ona je druga koja je izgubila bitku sa kovidom

14.01.2022

14:35

0

Doktori nisu uspeli da je odvoje od mehaničke ventilacije iako je pokazivala znake poboljšanja

Doktor Minić o smrti devojčice (16) iz Užica: Od šestoro dece na mehaničkoj ventilaciji, ona je druga koja je izgubila bitku sa kovidom
Untitled12346 - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Profesor dr. Predrag Minić, pulmolog, potvrdio je da je devojčica (16) iz Užica koja je lečena četiri i po meseca, preminula u Instututu za majku i dete u Beogradu.

Od ukupno šestoro dece koja su bila na mehaničkoj ventilaciji, ona je druga koja je izgubila bitku sa kovidom. Dečak (17) preminuo je sredinom novembra, a ostalo četvoro dece je izlečeno.

Devojčica, učenica treće godine srednje škole iz Užica je krajem septembra u veoma teškom stanju prebačena iz užičke bolnice u Institut, gde je početkom oktobra i intubirana na respiratoru. Pluća su joj bila u izuzetno teškom stanju.

Profesor kaže da su sve preduzeli, ali da za devojčicu nije bilo spasa.

Polovinom novembra su uspeli da je probude iz veštačke kome iako je i dalje bila ne mehaničkoj ventilaciji.

Doktori nisu uspeli da je odvoje od mehaničke ventilacije iako je pokazivala znake poboljšanja. Stanje joj je konstantno variralo od boljeg ka lošijem.

Na kraju je nažalost izgubila bitku sa opakim virusom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike