Korona presek: Raste broj preminulih!

08.01.2022

14:23

0

Najnovije informacije o kovidu u našoj zemlji

Korona presek: Raste broj preminulih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata na koronavirus je u Srbiji testirano 22.947 ljudi, a pozitivno je 7.652 osoba.

Preminulo su 23 osobe. Na respiratorima se nalazi 83 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 7.539 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata, dok su na respiratoru bile 84 osobe. Tom prilikom testirano je 22.193 osoba.

Nadamo se svi da će nam 2022.godina doneti olakšanje i kraj ove noćne more koju čitavo čovečanstvo živi već dve godine. Ono što je sasvim izvesno, to je da ćemo učiniti sve da zdravstveni sistem ostane stabilan i apsolutno funkcionalan kako bi svi građani kojima je potrebna kvalitetna zdravstvena nega, istu blagovremeno i dobili, kaže u razgovoru za „Blic“ ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Protekle dve godine, od početka pandemije do danas bile su burne. Virus je i dalje sa nama, a korona nam je pokazala koliko je nepredvidiva. Šta nas čeka, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali ono što znamo je to da moramo biti odgovorni, vakcinisati se, ali i spremiti se za nove izazove.Virus je pokazao da pravila nema, novi sojevi su tu, a brojke variraju, od stagnacije, do skoka. Ono što znamo je, da možemo očekivati sve.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike