Božić čestitali ministri i poslanici: Dobra volja, razumevanje i sloga su potrebni da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo

07.01.2022

11:04

0

Božićne čestitke patrijarhu Porfiriju i vernicima danas su uputili ministri u Vladi Srbije kao i poslanici

Božić čestitali ministri i poslanici: Dobra volja, razumevanje i sloga su potrebni da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo
Badnje veče - Copyright Profimedia

Božićne čestitke patrijarhu Porfiriju i vernicima danas su uputili ministri u Vladi Srbije kao i poslanici.


Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, uputila je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.
Tanjug/Zoran Petrović
 

- Neka praznik Hristovog rođenja u vaše domove donese mir, radost i blagostanje, a vama i vašim porodicama dobro zdravlje. Samo čvrsto oslonjeni na hrišćanske vrednosti možemo graditi bolje i pravednije društvo kakvom težimo, u kojem će odnosi sa drugim ljudima biti prožeti uzajamnim poštovanjem, solidarnošću i uvažavanjem različitosti - navodi Mihajlović.

Ona je dodala da su nam dobra volja, razumevanje i sloga potrebni da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, ali i da zajedno napravimo nove uspehe koji će doneti napredak našoj zemlji.

24sedam/Goran Sivački
 

Božićne čestitke uputio je i ministar finansija Siniša Mali.

- Čestitam vam praznik Hristovog rođenja, dan koji nas podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje. Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić! - poručio je ministar Mali.

Predsednik Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Vama i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić- dan Hristovog rođenja uz želje da ovaj dan provedete sa svojim porodicama u miru, spokoju i radosti - navodi se u čestitki Milićevića.

Presednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Muamer Bačevac takođe je čestitao Božić vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Svim hrišćanskim vernicima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru upućujem najsrdačnije čestitke, uz želju da praznične dane provedete u miru, radosti i ljubavi sa najbližima - naveo je Bačevac u čestitki.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike