Omikron produžava raspust? Uskoro odluka o nastavku školske godine!

06.01.2022

16:15

0

Najavljen novi sastanak na kome će se razmatrati nove mere

Omikron produžava raspust? Uskoro odluka o nastavku školske godine!
Gnjlane - Copyright Kosovo onlajn printscreen

Zbog drastičnog povećanja zaraženih korona virusom, u sredu 12. januara trebalo bi da se održi sastanak na kome će biti razmatrana epidemiološka situacija i eventualne nove odluke o promeni modela nastave ili produžetka raspusta. 

Na sastanku će učestvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Oni će razmotriti sve parametre u vezi sa epidemiološkom situacijom i, prema potrebi, doneti nove odluke o eventualnoj promeni modela nastave.

- Ministarstvo prosvete prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom donosiće se i nove mere oko organizovanja nastave ili eventualnog produžetka raspusta, prenosi Blic nezvanične navode iz Ministarstva.

Eventualna odluka o promeni modela nastave biće objavljena u petak, 14. januara, tako da će učenici i nastavnici, pre svega u Vojvodini, gde nastava počinje 17. januara, biti blagovremeno obavešteni ukoliko budu donete nove mere, uključujući i one vezane za moguće produženje raspusta.

Za učenike iz centralne Srbije, kojima se raspust završava 24. januara, moguće nove mere biće razmatrane naknadno.

Inače, danas smo oborili korona rekord! Preme današnjem preseku, za poslednja 24 časa u Srbiji je na korona virus pozitivno 9.122 osoba od 27.290 testiranih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike