Badnji dan bez snega: Temperatura i do 11 stepeni

06.01.2022

05:35

0

Tokom dana nas očekuje povremena kiša

Badnji dan bez snega: Temperatura i do 11 stepeni
Knez Mihailova lepo vreme setnja januar 0501 2022 foto kaca (24) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom i osetno hladnije uz slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno i jak. Samo će pre podne na jugoistoku zemlje biti umereno oblačno i suvo.


U brdsko-planinskim predelima kiša će tokom prepodneva preći u sneg, dok se u Vojvodini posle podne očekuje prestanak padavina, a krajem dana i razvedravanje. Jutarnja temperatura biće od 1 do 7, a dnevna od 3 na severozapadu do 11 na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će danas biti oblačno, povremeno sa slabom kišom i osetno hladnije uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se oko 7, a tokom dana očekuje se pad na 4 stepena. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 13. januara, očekuje nas hladnije vreme.

Bez snega za Božić

Meteorolog Nedeljko Todorović sinoć je, gostujući u Beogradskoj hronici, naveo da neće biti snega u Beogradu i nižim predelima tokom Badnjeg dana i Božića, ali da će doći do značajnog pada temperature.

- Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara jačaće oblačnost sa juga i početi kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8. 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije mogla padati kiša ili sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima. I u Beogradu će najverovatnije, pored kiše, biti i snega -  naveo je Todorović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike