U toku je omikron era! Profesor Kočović izneo najnoviju prognozu, kada će se završiti četvrti talas?

31.12.2021

11:16

0

Oglasio se profesor Petar Kočović

U toku je omikron era! Profesor Kočović izneo najnoviju prognozu, kada će se završiti četvrti talas?
Copyright printscreen TV Pink

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirusa, kaže da je u toku omikron era!

Kako broj zaraženih koronavirusom raste iz dana u dan, profesor je odgovorio šta kažu matematički proračuni, pomera li se četvrti talas i šta će dalje biti.

- Ovo ne bih definisao kao omikron virus već kao omikron eru. Mi ne znamo koliko je kog soja u opticaju, ali koliko je obolelo od omikrona ne zna se, ali činjenica je da broj zaraženih već šest dana raste.

- Četvrti talas se neće završiti 15. januara kako smo predviđali, a kada će se završiti ne znamo. Broj zaraženih raste, ponavljam, već šest dana, a trebalo je da pada. Da bismo izračunali nešto, treba nam broj od 15 dana da bismo bilo šta precizirali.

- Ono što takođe ne znamo jeste koja je priroda intenziteta rasta. Dao sam paralelnidijagram s početka jula i od pre šest dana kada je ovo krenulo uzbrdo. Vidi se da je u tih šest dana ova situacija intenzivnija nego letos, i da je zalet snažniji nego tada. Da li će ovo da se nastavi, to ne znamo, i ostaje nam samo da čekamo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike