Povratak na stari režim: Od sutra tri granična prelaza sa Mađarskom rade od 7 do 19 sati!

13.06.2021

11:45

0

Autor: RTS

Zbog pandemije koronavirusa, Mađarska je u septembru prošle godine ograničila putnički saobraćaj sa Srbijom na tri granična prelaza

Izlaz iz Srbije ka Mađarskoj, Printscreen / AMSS

Zbog uspešne vakcinacije i povoljne epidemijske situacije, mađarska vlada odlučila je da još tri granična prelaza sa Srbijom od sutra ponovo rade u starom režimu.

U pitanju su manji prelazi Bački Vinogradi, Bajmok i Đala, koji će biti otvoreni od 7 do 19 sati.

Zbog pandemije koronavirusa, Mađarska je u septembru prošle godine ograničila putnički saobraćaj preko granice sa Srbijom na tri granična prelaza – Horgoš, Kelebija i Bački Breg koji rade 24 sata.

Korona uslovi

U skladu sa sporazumom dve zemlje, u Mađarsku je moguće ući samo uz potvrdu ili digitalni sertifikat o potpunoj vakcinaciji, a maloletna osoba može preći granicu nevakcinisana, uz pratnju punoletne imunizovane osobe.

Nevakcinisani putnici u Mađarskoj mogu boraviti samo uz odobrenje policije, uz desetodnevni karantin ili dva negativna pi-si-ar testa rađena u laboratoriji u EU u razmaku od pet dana.

Bez potvrde o vakcinaciji, PCR testa i karantina, građani Srbije mogu do 30 kilometara od granice, sa obavezom povratka u sopstvenu zemlju za 24 sata.

Pročitajte još
Putnici u tranzitnom saobraćaju mogu da prođu kroz Mađarsku samo preko graničnih prelaza Horgoš i Kelebija, uz dokaz o prebivalištu, odnosno radnom angažmanu u zemljama u kojima privremeno rade i borave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti