Dr Šekler obrazložio: Kako restorani da rade i u zatvorenom prostoru?

05.04.2021

14:07

0

Autor: J.B.O.

Doktor je čak predložio i moguće rešenje

Dr Šekler obrazložio: Kako restorani da rade i u zatvorenom prostoru?
Copyright YouTube/Printscreen

Pozdravljam one ugostitelje koji poštuju mere i dozvoljenu kvadraturu u objektu, kazao je u emisiji Osvrt na TV B92 Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog i dao predlog kako da restorani ade i u zatvorenom.

– Međutim, država nema dovoljno ljudi koji bi to mogli da iskontrolišu – kazao je Šekler, povodom mera koje su na snazi od danas.

– Padalo mi je na pamet da svaki ugledni objekat u Beogradu sigurno ima internet i video-obezbeđenje. Pa mi je palo na pamet i da svi mogu na internet da okače stanje u restoranu i inspekcija može u svakom trenutku da ih prati koliko ima gostiju i šta rade i na osnovu tog zapisa može da napiše kaznu i da ih zatvori do kraja epidemije – obrazložio je svoj predlog dr Šekler.

Kako je rekao, jedino bi tako bilo pošteno, jer na ovaj način zbog malog procenta ljudi koji ne poštuju mere i rade celu noć i dovode do ovakvog stanja ispaštaju i oni koji se odgovorno ponašaju i poštuju mere i preporuke Kriznog štaba.

Pročitajte još:

– Ugostitelji nisu glavni problem, taj deo privrede godinu dana ne radi normalno, a epidemija se sve vreme divlja – kazao je Miša Relić, predsednik Udruženja noćnih barova i klubova Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike