Kovid udario i na CES: Giganti otkazuju nastup na prestižnom Sajmu elektronike

22.12.2021

09:02

0

Sajam elektronike (CES) u Las Vegasu u SAD, prestižno mesto na kome se prezentuju noviteti u domenu mobilnih telefona, kompjutera i potrošačke elektronike ni ove godine neće biti „regularan“

Kovid udario i na CES: Giganti otkazuju nastup na prestižnom Sajmu elektronike
profimedia-0582467021 - Copyright Profimedia

Kompanije „Amazon“, „Meta Platforms“ (Fejsbuk), „Tviter“ i „Pinterest“ neće slati svoje timove na Sajam potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, jer raste zabrinutost zbog omikron soja korona virusa, saopštile su danas te kompanije u odvojenim saopštenjima.

Iz „Amazona“ i njegovog ogranka za pametne kućne uređaje „Ring“ poručuju da neće biti prisutni na događaju sledećeg meseca zbog „brze promene situacije i neizvesnosti oko omikron varijante“ korona virusa, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izjavu portparola kompanije.

Američki operater bežične komunikacije „T-Mobajl“ je takođe saopštio da velika većina njegovog kontingenta neće ići u Las Vegas, i da izvršni direktor te kompanije neće održati glavni govor.

- Ovom odlukom dajemo prioritet bezbednosti našeg tima i drugih učesnika - saopšteno je iz „T-Mobajla“.

Udruženje potrošačkih tehnologija, koje organizuje CES, saopštilo je da će sajam trajati od 5. do 8. januara, a da će zdravstvene mere predostrožnosti podrazumevati zahteve za vakcinaciju, nošenje maski i dostupnost testova na kovid-19.

„Tviter“ je planirao da neki zaposleni prisustvuju i učestvuju na panelima. Međutim, i „Tviter“ i „Fejsbuk“ su saopštili da sada istražuju onlajn mogućnosti prisustva sajmu.

Ipak, mnoge kompanije, kao što su „Kvalkom“, „Soni elektroniks“ i „Vajmo“, ostaju pri planovima prisustva sajmu i najavljuju da će pokazati nove proizvode ili biti domaćini nekih događaja.

CES služi kao godišnji prikaz novih trendova i gedžeta u tehnološkoj industriji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike