Vlada Srbije traži Bajatovićevog naslednika? Raspisan konkurs za direktora Srbijagasa

10.11.2021

11:22

0

Vlada Srbije raspisala je konkurs za direktora javnog preduzeća „Srbijagas“

Vlada Srbije traži Bajatovićevog naslednika? Raspisan konkurs za direktora Srbijagasa
Copyright Dušan Bajatović Ivica Veselinov / ATAImages

Vlada Srbije raspisala je konkurs  za prvog čoveka državnog giganta u sektoru gasa „Srbijagasa“. U oglasu u listu "Politika", oglašeno je da se direktor bira na mandat od četiri godine. Rok za podnošenje prijava je 30 dana.

Uslovi za kandidate su visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva, od čega najmanje tri godine na poslovima povezanim sa javnim preduzećima.

24sedam/Goran Sivački
 

Potrebno je i da novi direktor poznaje oblast korporativnog upravljanja, kao i da ima iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova. Potrebno je i da poznaje poslovanje "Srbijagasa".

Takođe, kandidat ne može da bude funkcioner političke stranke, odnosno dozvoljeno je da mu bude "zamrznuta" funkcija u organima stranke.

Od 2008. godine direktor „Srbijagasa“ je Dušan Bajatović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije i narodni poslanik.

Bajatović je krajm prošle godine imao seriju sukoba sa resornom ministarkom Zoranom Mihajlović oko praktičnog sprovođenja odluka Vlade o restrukturisanju preduzeća i njegovom vođenju.

Aktuelni generalni direktor ima moguzćnost da se prijavi na konkurs, tako da će se videeti da li je Bajatović, koji ima odlične vezte sa glavnim srpskim energetskim partnerom "Gaspromom", i dalje zainteresovan za tu funkciju.

Bajatović je i član NO rusko-srpskog „Jugorosgasa“, predsednik NO rusko-srpskog preduzeća „Podzemno skladište gasa Banatski Dvor“ i direktor srpsko-ruskog „Gastransa“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike