Austrija: Digitalna infrastruktura važna za privredni rast

08.11.2021

09:39

0

Primenom novih digitalnih mogućnosti, kako se navodi, biće omogućen rast proizvodnje u vrednosti od oko 61 milijardu evra

Austrija: Digitalna infrastruktura važna za privredni rast
Copyright Pixabay

Izgradnja infrastrukture širokopojasnog interneta i 5G biće odlučujuća u tome kako će uspeti privredni rast i regionalni razvoj u Austriji, zaključak je inicijative “Future Business Austria”.

Primenom novih digitalnih mogućnosti, kako se navodi, biće omogućen rast proizvodnje u vrednosti od oko 61 milijardu evra.

Posebno bi od te izgradnje infrastrukture profitirali ruralni delovi, gde bi širokopojasni internet povećao proizvodnju za 1,42 milijarde evra u Burgenlandu do 10,5 milijardi evra u Gornjoj Austriji, proizilazi iz izveštaja.

Ispitivanje direktora kompanija sa više od 100 zaposlenih pokazalo je da 63 odsto smatra proširenje digitalne infrastrukture najvažnijom osnovom za podsticanje privrede.

Jedna trećina se izjasnila i za zaduživanje države sa ciljem izgradnje digitalne infrastrukture, a jedna četvrtina bi čak podržala povlačenje sredstava predviđenih za investicije u druge oblasti, kao što su putevi I pruge.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike