U stečaju su ali hoće da „rade“ avione u Beogradu: Montenegro erlajnz obnovio zakup na „Tesli“

23.09.2021

11:25

0

Autor: G.M.Š.

Crnogorski avioprevoznik Montenegro erlajnz (MA) u stečaju, obnovio je ugovor o zakupu poslovnog prostora na Aerodromu Nikola Tesla

U stečaju su ali hoće da „rade“ avione u Beogradu: Montenegro erlajnz obnovio zakup na „Tesli“
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic)

Obnovom ugovora za zakupom poslovnog protora na aerodromu “Nikola tesla” stekli su se uslovi za pokretanje linijskog održavanja aviona u Beogradu, rečeno je podgoričkoj „Pobjedi“ iz Stečajne uprave “Montenegro erlajnza”.

Prostor će se koristiti za održavanje aviona tipa “embraer 195“ i “foker 100“, a stečajna uprava sada treba da aplicira kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo za odobrenje rada linijske baze Beograd.

U stečajnoj upravi kažu da je obnavljanjem ugovora o korišćenju prostora tehnici omogućeno da obnovi ugovore sa operatorima za tip aviona “embraer 195“. To je, između ostalih, „Arkia Israeli erlajnz“.

Tehnička baza Beograd ima kancelariju za rad, snabdevena je opremom, magacinom sa alatima, materijalima za radove linijskog održavanja, pa u stečajnoj upravi očekuju da će dobiti odobrenje za rad.

Navode da bi se time stekli uslovi da tehnička baza Beograd MGX u stečaju radi za treća lica, odnosno avio-kompanije zainteresovane za usluge linijskog održavanja u toj bazi i za pomenuti tip aviona.

Pročitajte još:

Ističu da vode pregovore sa više avio-kompanija koje u svojoj floti imaju “embraer 195“ i “foker 100“, kako bi koristeći usluge u linijskoj bazi Beograd ostvarili prihod i povećali stečajnu masu kompanije.

„Montengro erlajnz“ je prestao da prevozi putnike krajem prošle godine a crnogorska vlada je osnovala novu kompaniju „ToMontenegro“ koja leti pod komercijalni imenom „Er Montenegro“ i to delom sa avionima koje je ranije koristila kompanija u stečaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pobjeda