Telekom sad još veći: Pošta net se gasi

10.09.2021

14:45 >> 14:55

0

Vodeći operater na srpskom tržištu kablovskih telekomuniakcija Telekom Srbije preuzeo je poslovanje distributera Pošta Net

Telekom sad još veći: Pošta net se gasi
telekom srbija zgrada1 - Copyright Profimedia

„Telekom Srbija“ potpisao je ugovor „Poštama Srbije“, da se imovina njenog operatera „Pošta net“, prenese na državnog Telekomunikacionog i kablovskog operatera.

„Pošta Net“ se tako ukida a iz kompanije saopštavaju da su njihovim dosadašnjim korisnicima ovim ugovorom sada na raspolaganju najsavremenije usluge MTS-a.

U skladu sa planovima za unapređenje kvaliteta svoje osnovne delatnosti, JP „Pošte Srbije“ donela je odluku o prestanku poslovanja u sferi obavljanja delatnosti kablovskih telekomunikacija.

U skladu sa ovom odlukom, saopšteno je iz „Pošta“, zaključen je ugovor sa „Telekomom Srbija“ kojim se svojina na elektronskoj komunikacionoj opremi preko koje funkcionišu usluge pristupa internetu i kablovskoj televiziji prenose na tu kompa niju.

„To praktično znači da će ubuduće korisnicima ‚Pošta Neta‘ biti omogućen pristup najsavremenijim uslugama interneta i televizije ‚Telekoma Srbija‘, o čemu će korisnici biti direktno obavešteni pisanim putem“, stoji u saopštenju.

Zadržana liderska pozicija

Prema izveštaju RATEL-a, „Telekom“ je prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika.

Pročitajte još:

Generalni direktor „Telekoma“ nedavno je rekao da kompanija ima ambicije daljeg širenja u regionu, pre svega u Severnu Makedoniju.

Lučić je rekao da je „Telekom“ zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. što je rast od preko četiri milijarde dinara. Profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 posto a obaveze bankama za prvih pola godine smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike