Lučić: Za četiri godine Telekom će biti glavni izvoznik softvera

08.01.2021

11:21

0

Telekom je za dve godine više nego duplirao broj korisnika fiksnog interneta i multimedije i postao lider u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Lučić: Za četiri godine Telekom će biti glavni izvoznik softvera
VLADIMIR LUCIC, Tanjug/ Dragan Kujundzić

Telekom Srbija će za četiri godine postati jedna vrsta privrednog giganta ne samo u Srbiji nego i u regionu, zahvaljujući strategiji koja predviđa razvoj digitalnih servisa, izjavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

On je najavio da će Telekom Srbija ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata koji će finasirati sa najmanje pet miliona evra godišnje.

– Probaćamo da motivišemo i druge kompanije da budu deo tog fonda, jer mislim da taj deo razvoja startpat zejednice još nije dovoljno sistematizovan, a da je veliki potencijal. Ono što ćemo probati da uradimo je da Telekom ne bude samo telekomuinikacioni lider regiona, nego da bude i glavni izvoznik digitalnih softvera u svetu i time mislim da ćemo povećati vrednost Telekoma i značajnije doprineti razvoju tog dela privrede u Srbiji – rekao je Lučić gostujući na Televiziji Pink.

Pročitajte još

On je ocenio kako je novost na tržištu rešenost da se nacionalna telekomunikaciona kompanija postavi tamo gde su i druge nacionalne kompanije, a to je da bude broj jedan u telekomunikacijama i nosilac digitalnog razvoja.

– Govorio sam pre dve godine da ćemo mi za dve godine dobiti više multiumedijalnih korisnika nego za prethodnih 10 godina, i mi smo to ostvarili. Mi smo broj korisnika fiksnog interneta i multimedije više nego duplirali. Postali smo lideri u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i sada krećemo u dalji razvoj – rekao je Lučić.

Kako dodaje, na osnovu ličnog iskustva može da kaže da će Telekom Srbija za četiri godine postati privredni gigant u regionu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug