Mihajlovićeva sa ambasadorom Mađarske: Plan je dalji razvoj gasnog sektora

12.01.2021

12:32

0

Sagovornici su se saglasili da je brza pruga Beograd-Budimpešta jedan od najvažnijih projekata dve države

Mihajlovićeva sa ambasadorom Mađarske: Plan je dalji razvoj gasnog sektora
Copyright Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter; TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u rudarskom i energetskom sektoru bili su tema današnjih razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i amabasadora Mađarske u Srbiji Atile Pintera.

Kako je saopšteno, Mihajlovićeva je istakla da postoji mnogo potencijala za saradnju u sektorima energetike i rudarstva.

– Nema nijednog razloga da ne bude više mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji, posebno imajući u vidu da nikada nismo imali ovako dobre odnose, zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Viktoru Orbanu. Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona, plan nam je da nastavimo i dalji razvoj gasnog sektora, da diversifikujemo snabdevače, radimo na uvođenju procedura koje će poslovanje učiniti boljim i privući nove investicije – rekla je ministarka.

Zorana Mihajlović i Atila Pinter; Foto: TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ona je dodala da su za Srbiju veoma korisni iskustvo i razmena znanja sa Mađarskom, posebno kada je reč o korišćenju i razvijanju obnovljivih izvora energije, naročito geotermalnih voda i solarne energije.

Ambasador Pinter istakao je da u sektoru rudarstva i energetike ima mnogo mogućnosti i potencijala za saradnju.

Pročitajte još

– Mađarske firme su zainteresovane da ulažu i posluju u Srbiji i više njih je već dobilo podršku mađarske vlade. Odnosi Srbije i Mađarske su sve bolji, i prošle godine smo, uprkos pandemiji, ostvarili bolju bilateralnu razmenu nego 2019. godine – rekao je ambasador.

Sagovornici su se saglasili da je brza pruga Beograd-Budimpešta jedan od najvažnijih projekata dve države, te da nema razloga da se saradnja ne unapređuje i u drugim oblastima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike