"Montenegro erlajns" prizemljen, nova avio-kompanija počinje sa radom do 1. aprila

19.01.2021

12:26 >> 15:08

0

Novi crnogorski avio-prevoznik bi trebalo da liči na neku loukost kompaniju, ističu u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore

"Montenegro erlajns" prizemljen, nova avio-kompanija počinje sa radom do 1. aprila
Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic)

Državni sekretar u crnogorskom Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović izjavio je da bi nova nacionalna avio-kompanija “To Montenegro” u najboljem slučaju mogla da počne sa radom do 1. aprila.

Novi crnogorski avio-prevoznik bi trebalo da liči na neku loukost kompaniju sa minimalnim troškovima.

– Ako nasledimo sve što poseduje “Montenegro erlajns” (MA), rad, iskustvo, znanje, kod-šer ugovore, očekujemo da će sve preneti na novu kompaniju. Ako to uspemo, očekujemo da možemo da krenemo i pre 1. aprila. Ako ne nasledimo sve što poseduje MA, stvaranje kompanije će ići teže – rekao je Radunović.

On je, u Jutarnjem programu TVCG, saopštio da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj “Montenegro erlajnsa”.

– MA je izuzetno loše poslovao, to poslovanje je dovelo do visokih dugova. Samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto. S negativnim poslovanjem nisu mogli da nastave s radom, pa je zato budućnost u osnivanju nove kompanije ”To Montenegro” – dodao je Radunović.

Pročitajte još

Dva aviona MA su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

– Neophodna su sredstva MA da bi mogli da počnu s letovima – naveo je Radunović.

Komentarišući cene karata, on je rekao da je s “Er Srbijom” dogovoreno da ne bude poskupljenja na relaciji Podgorica – Beograd. Takođe je napomenuo da već četvrti mesec zaposleni u MA nisu primili plate i da će određeni broj zaposlenih MA biti angažovan u novoj kompniji, a za ostale je predviđen socijalni program.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike