Novi rudnik u Raškoj: Zorana Mihajlović razgovarala sa rukovodstvom "Adrijatik metalsa"

21.01.2021

13:13 >> 14:01

0

Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene zakona obezbedimo sigurnost i predvidljivost za investitore - poručila je po

Novi rudnik u Raškoj: Zorana Mihajlović razgovarala sa rukovodstvom "Adrijatik metalsa"
TANJUG /MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa rukovodstvom “Adrijatik metalsa” o geološkim istraživanjima koja ta kompanija sprovodi u Srbiji, kao i o početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

– Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore – rekla je Mihajlovićeva, a saopštilo je Ministarstvo.

– Nadamo se da ćete nastaviti sa uspešnom realizacijom vaših projekata u Srbiji, a mi smo, kao Vlada i Ministarstvo, otvoreni za saradnju i podršku – poručila je ona.

FOTO TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC/

Generalni menadžer i direktor “Adrijatik metalsa” iz Velike Britanije Pol Kronin rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

– Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u BiH, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju – kazao je Kronin.

FOTO TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC/ nr

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Žužana Hargitai.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug