Vozači iz Srbije satima čekali testiranje i rezultate, konačno pušteni na granici

18.02.2021

14:49 >> 14:50

0

Autor: Andrija

Izvor: Telegraf

Problemi su nastali kada je Nemačka uvela nove mere za ulazak u zemlju koje podrazumevaju obavezno PCR testiranje i za sve vozače kamiona, što do sada nije b

Vozači iz Srbije satima čekali testiranje i rezultate, konačno pušteni na granici
Unsplash/ Macau Photo Agency

Prevoznici iz Srbije, ali i čitave Evrope koji su satima i satima bili na na ulasku u Nemačku, konačno su krenuli dalje.

Nemačka je popustila i pustila naše vozače kamiona koji su proveli sate na snegu i niskim temperaturama čekajući testiranje i rezultate na nemačkoj granici.

Podsetimo, problemi su nastali kada je Nemačka uvela nove mere za ulazak u zemlju koje podrazumevaju obavezno PCR testiranje i za sve vozače kamiona, što do sada nije bio slučaj, čak ni tokom vanrednog stanja u martu prošle godine.

Zbog toga naši vozači satima su čekali testiranje i rezultate, kako bi mogli da stignu na destinaciju u Nemačkoj.

Zbog uvođenja novih mera koje su pretile da blokiraju transport ne samo iz Srbije već i čitave Evrope, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je pismo nemačkom državnom sekretaru u Ministarstvu saobraćaja i digitalne infrastrukture Štefanu Bilgeru u kome traži razrešenje ove situacije zbog koje trpe i mnoge druge zemlje Evrope.

Očigledno je apel uroio plodom i naši kamioni u ovom trenutku prelaze granicu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti