Mali: Reformama do većeg rasta srpske privrede

19.02.2021

12:42 >> 15:45

0

Vlada Srbije usvojila je Program ekonomskih reformi 28. januara, koji predstavlja najvažniji dokument u ekonomskom dijalogu sa članicama EU i Evropskom komisi

Mali: Reformama do većeg rasta srpske privrede
Copyright Ministar finansija Srbije sastao se sa sefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem; FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Ministar finansija Siniša Mali uručio je danas Program ekonomskih reformi (ERP) Srbije za period od 2021. do 2023. godine šefu delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju koji će se razmatrati u Briselu, a trebalo bi da bude usvojen u maju na sastanku Saveta za ekonomska i finansijska pitanja EU.

Mali je objasnio da taj Program obuhvata 24 reformi iz osam oblasti, a to su reforma tržišta energije i transporta; poljoprivreda, industrija i usluge; poslovni ambijent i borba protiv sive ekonomije; istraživanje, razvoj, inovacije i digitalna tranforamcija; reforme u oblasti ekonomskih integracija; obrazovanje i veštine; zapošljavanje, tržište rada, socijalna zaštita i inkluzija.

Podsetio je da je Vlada Srbije taj Program usvojila 28. januara i dodao da je to najvažniji dokument u ekonomskom dijalogu sa članicama EU i Evropskom komisijom.

Pročitajte još

– Na ovom dokumentu smo dugo radili, ovo je već sedmi ciklus ovog dokumenta koji se priprema u našoj zemlji i on definiše strateške reforme kojima će se Vlada Srbije i sve njene institucije baviti u periodu od 2021. do 2023. godine – rekao je Mali na konferenciji za medije.

On je istakao da bi reforme iz tog Programa trebalo da doprinesu smanjenu sive ekonomije, otvaranju novih radnih mesta, povećanju zaposlenosti, ali i povećanju čitave srpske privrede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike