Italija i u 2020. drugi po veličini trgovinski partner Srbije

26.02.2021

11:59

0

Trgovinska razmena između dve zemlje iznosila je 3,4 milijarde evra

Italija i u 2020. drugi po veličini trgovinski partner Srbije
Copyright Pixabay/juliacasado1

Italija je u 2020. godini ponovo bila drugi po veličini trgovinski partner Srbije, rečeno je danas na vebinaru Grupe CDP i SIMEST pod nazivom “Finansijski alati za podršku italijanskim preduzećima u Srbiji”, koji je otvorio ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

Takav rezultat je više nego zadovoljavajući imajući u vidu teške okolnosti, rekao je Kašo, saopštila je ambasada Italije u Beogradu.

Trgovinska razmena između Srbije i Italije u 2020. godini je iznosila 3,4 milijarde evra, nešto manje od 3,8 milijardi evra koliko je vredela u predhodnoj godini, ukazao je Kašo pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku Srbije.

Na vebinaru su učestvovali Paskvale Salcano, predsednik SIMEST-a i šef međunarodnih poslova CDP-a, kao i predsednik Komore italijansko-sprskih privrednika Ðorđo Markeđani, predsednik udruženja Confindustria Srbija Patricio Dei Tos i direktorka Agencije ICE u Beogradu Marina Skonjamiljo.

Pročitajte još

Sa današnjeg webinara poručeno je da je cilj da italijanske kompanije usmeri tako da u procesu internacionalizacije mogu u potpunosti da iskoristiti alate koje CDP i SIMEST stavljaju na raspolaganje. Italijanske kompanije koje se odluče da ulažu u Srbiju mogu da računaju na razvijenu industrijsku strukturu u kontekstu koji je sve više usmeren na integraciju italijanske i srpske privrede.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike