Kupac srpske banje iz Londona: Imamo ozbiljne planove za "Zlatar"

13.03.2021

09:36

0

Kupac srpskog banjskog kompleksa stiže iz dijaspore, iz Londona, gde se bavi trgovinom metalurškim proizvodima

Kupac srpske banje iz Londona: Imamo ozbiljne planove za "Zlatar"
Copyright Banja Zlatar, Foto:RINA

Na nedavnu kupovinu „Banje Zlatar“ odahnuli su meštani Nove Varoši i okoline jer posle desete godina propadanja smeši se svetla budućnost za nekadašnji zdravstveni banjski kompleks. Senku na kupovinu davao je jedino mršav bekgraund informacije o kupcu, kompaniji “Metal Investment Europe“ iz Beograda, koja je za nekretnine i parcele izdvojila 2,5 miliona evra.

Naime beogradski „Metal investments“ je deo „Metal investments LTD“ iz Hong Konga, a kupac koji je dao milione za banju u APR-u je zaveden sa minimalnim osnivačkim kapitalom od 100 dinara i finansijski izveštajem za 2019. godinu u kome je firma imala prihod 343 hiljada dinara (2.900 evra) a neto profit 107 hiljada (910 evra).

Sumnje u ovu transakciju razvejava vlasnik Milan Sekulić, koji živi i radi u Londonu, gde trguje na veliko.

Pročitajte još:

– U momentu kao smo proglašeni kupcem, poslali smo sredstva za povećanje kapitala na 100.000 evra. Sredstva su zavedena kod banke i procedura u APR će biti završena za koji dan. Postoji i razlog za Hong Kong. Godine 1995. osnovao sam firmu i nastavio rad sa berzom i trgovinom obojenih metala, sirovinama… Zbog velikog prometa sa Kinom i nabavkom sirovina, poput boksita i glinica, registracija firme u Hong Kongu bila je najednostavnija”, kaže za „Blic“ Sekanić, inače Beograđanin koji u Velikoj Britaniji živi od 1987. kada je došao da studira mašinstvo.

Sekulić kaže da je uvek bio zainteresovan da deo sredstava zarađenih u inostranstvu investira u Srbiju.

– Ideja nam da taj deo Zlatara koji smo kupili potpuno zadrži svoju prirodnu lepotu. Plan nam je da tokom renoviranja svi novi materijali budu prirodni, da se postave solarni paneli, da se izmesti sve sto se ne uklapa sa prirodom. Centar bi trebalo da prati “trend zdravlja” – kaže Sekanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike