Muke Austrijanaca: Strah od trećeg talasa nezaposlenosti

19.04.2021

10:32

0

U Beču je prvi talas u aprilu dostigao vrhunac sa 197.367 nezaposlenih, a drugi talas je zabeležen u decembru sa 186.298 ljudi bez posla

Muke Austrijanaca: Strah od trećeg talasa nezaposlenosti
Pixabay,tookapic

Austrija je već odavno ušla u treći talas epidemije kovid-19, a kod nezaposlenosti ona bi mogla uslediti, čim državna pomoć bude popustila.

Grad Beč se nizom milionskih paketa na to pripremio, tvrdi pokrajinski sekretar za privredu Peter Haker. U Beču je prvi talas u aprilu dostigao vrhunac sa 197.367 nezaposlenih, a drugi talas je zabeležen u decembru sa 186.298.

Haker ističe da će građani morati da se naviknu da će na duži period morati da žive s virusom i da još ne može da se govori o vremenu posle korone, te da će mere biti duže potrebne.

Polazi se od toga da će u gastronomiji i hoteljerstvu doći do povećanog broja stečaja. Grad Beč je, prema njegovim rečima, već sada pripremio paket mera kako bi u budućosti sprečio “šok” na tržištu rada.

Pročitajte još

– Ukupno ćemo investirati 120 miliona evra u tekućoj godini – objasnio je Haker.

Rekao je da osetno ublažavanje situacije na tržištu rada očekuje s prvim koracima otvaranja, ali tek kada za to dođe vreme. Beč je ranije odlučio da zaključavanje, iz epidemioloških razloga, produži do 2. maja.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug