Najmlađi istrčali trku prijateljstva Dunav osiguranja

21.05.2021

13:45 >> 14:12

0

Autor: Promo

Kompanija Dunav osiguranje kroz projekat Prijatelj od detinjstva organizovala je u Kragujevcu trku za najmlađe u okviru najveće manifestacije amaterskog sport

Najmlađi istrčali trku prijateljstva Dunav osiguranja
Mini trka “Dunav osiguranje – Sportske igre mladih”, Foto: Promo/Dunav osiguranje

Karavan sporta i prijateljstva „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ u sklopu nove sezone započeo je prva takmičenja širem zemlje. U okviru krovnog projekta društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija je organizovala je mini trku za najmlađe, kako bi kroz igru i druženje promovisala važnost podrške mladim sportistima.

U četvrtak, 20. maja, u Velikom parku u Kragujevcu, tridesetak mališana istrčalo je mini trku „Prijatelj od detinjstva“, nakon koje su svečanim paljenjem baklje prijateljstva – „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ otvorene igre i u ovom gradu.

Specijalni gost i prijatelj Kompanije Dunav, Strahinja Rašović, vaterpolista KVK Radnički, zajedno sa domaćinima manifestacije bodrio je učesnike tokom trke i uručio im nagrade za prva sportska dostignuća.

Foto:Promo/Dunav osiguranje

U ime Vaterpolo kluba Radnički, Strahinja je istakao važnost promovisanja zdravog života, razvijanja duha fer-pleja i značaja podrške mladim sportistima, kao što Kompanija “Dunav osiguranje” pruža kroz svoj projekat društvene odgovornosti. Podrška Kompanije ovom klubu potvrda je njene misije i težnje da se od najmlađih dana sportistima pruži oslonac na putu ostvarenja njihovih ambicija.

Od osnivanja do danas, na „Sportskim igrama mladih“ je učestvovalo oko dva miliona učesnika. Spajajući region kroz takmičenja dece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ova manifestacija pruža priliku najmlađima da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i Međunarodnog olimpijskog komiteta, a kompanija „Dunav osiguranje“ kao ponosni sponzor ovog takmičenja, potvrdila da ostaje i u narednom periodu oslonac i prijatelj od detinjstva, doprinoseći tako stvaranju zdravijeg okruženja za najmlađe.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi