EBRD impresioniran odgovorom Srbije na kovid krizu

24.05.2021

15:06 >> 20:27

0

Predstavnica EBRD-a istakla je da su sve mere koje je država sprovela bile veoma važne

EBRD impresioniran odgovorom Srbije na kovid krizu
Copyright 24sedam/Pixabay

Vodeći regionalni ekonomista za Zapadni Balkan EBRD-a Ishi Rika izjavila je danas da je impresionirana načinom na koji je srpska vlada odgovorila na krizu izazvanu pandemijom.

U izjavi srpskim medijima na Kopaonik biznis forumu, Rika je rekla da je Srbija na krizu izazvanu pandemijom odgovorila jako, brzo i odgovorno, s jedne strane nabavkom vakcina i dobrim programom za vakcinaciju, a s druge strane dobrim paketima mera pomoći privredi i građanima.

Ističe da EBRD zvaničnu prognozu o privrednom rastu daje u junu, te da ne može da kaže koliki će biti rast Srbije ove godine.

Međutim, uverena je da će rast biti veći od onog koji je prognoziran u septembru prošle godine.

Pročitajte još

– Ja sam veoma impresionirana kako su srpske vlasti odreagovale na krizu, veoma jako, brzo i odgovorno – rekla je Rika i dodala da su sve mere koje je država sprovela bile veoma važne, te navodi neke poput paketa mera pomoći, garantne šeme za privredu, moratorijuma…

Na pitanje koji su rizici za srpsku privredu, Rika je odgovorila da rizici postoje, jer je još neizvesno kako će se oporavljati globalna ekonomija i kako će situacija sa pandemijom odvijati do kraja godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike