Ministarka Mihajlović: Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije u julu

26.05.2021

08:54 >> 17:10

0

Javni poziv upućen je građanima da konkurišu za 50 odsto sredstava, koliko obezbeđuju država i lokalna samouprava, dok polovinu tog novca sami obezbeđuju

Ministarka Mihajlović: Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije u julu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je nove javne pozive namenjene projektima energetske efikasnosti.

Od dva javna poziva jedan je za kompanije koje će se baviti zamenom stolarije, ali i zamenom krovova, individualnih ložišta, izolacijom kuća i stambenih zgrada. Tu će, kako je rekla ministarka, kriterijumi biti jasni, jer neće biti dozvoljeno povećanje cena i u obzir će dolaziti samo kvalitetne i dobre firme sa realnim cenama.

– Drugi javni poziv je za građane da se jave i konkurišu za 50 odsto sredstava, koliko obezbeđuju država i lokalna samouprava, dok polovinu sredstava obezbeđuju građani – pojasnila je Mihajlovićeva.

Kako je navedeno u saopštenju iz njenog kabineta, Mihajlović je dodala da očekuje da prvi ugovori između građana i lokalne samouprave budu potpisani u julu.

Pročitajte još

– Do grejne sezone moramo videti prve rezultate. Naš nacionalni interes je da smanjimo potrošnju toplotne i električne energije, razgovaramo sa velikim međunarodnim institucijama – istakla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da ove godine neće biti novca za sve, ali je važno da građani znaju da će ovaj projekat trajati nekoliko narednih godina.

Osvrnula se i na temu odvajanja “Transportgasa” od “Srbijagasa” i rekla da je to početak reformisanja gasnog sektora, te da je gasifikacija jedan od važnih pravaca energetske tranzicije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike