Zahuktava se biznis na Braneškom polju: U Čajetini investitori zaposlili 400 ljudi

29.06.2021

08:16

0

U Poslovnoj zoni Braneško polje biznis razvija 30 kompanija

Zahuktava se biznis na Braneškom polju: U Čajetini investitori zaposlili 400 ljudi
Copyright RINA

Devet kilometara od opštine Čajetina otvorena je Poslovna zona „Braneško polje“ koja se prostire na 200 hektara opštinskog, privatnog i državnog zemljišta. Do sada je uređeno 30 hektara prostora industrijske zone, a njena prednost je što se nalazi u neposrednoj blizini važnih saobraćajnica, kao što su pruga Beograd-Bar, aerodrom „Ponikve“, raskrsnica magistralnih putnih pravaca Subotica-Podgorica i deonice Sušica – Višegrad, u okviru međunarodnog puta E 761, a veoma blizu je i granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom.

– Poslovna zona „Braneško polje“ ima potpuno izgrađenu infrastrukturu, parcele i objekte pogodne za proizvodne, prerađivačke i slične pogone a kapaciteti električne energije u potpunosti zadovoljavaju potrebe zone. Trenutno u zoni posluje 30 preduzeća sa oko 400 radnika u oblasti drvoprerade, mašinske i tekstilne industrije, proizvodnje proizvoda od plastike, građevinskih materijala – rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Pročitajte još:

Predsednik Stamatović najavljuje gradnju novog pogona za preradu otpadnih voda koji će prikupljati vodu sa teritorije Šljivovice. U ovoj godini ćemo izgraditi i najavljeni vodovod od Sušičkog vrela do Žigarskog visa, a „nada se da će nastaviti i do Zlatibora“.

Opština Čajetina će pristupiti izradi detaljnog urbanističkog plana nephodnog za dalji razvoj ove zone, koji će definisati nove investicione lokacije i elemente prateće infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dalji privredni razvoj opštine. Na ovaj način Čajetina želi da privuče domaće i strane investitore, što će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda građana, ali i razvoja cele lokalne zajednice, najavljuju iz vrha Opštine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike